Syrnik kr├│lewski

SKŁADNIKI NA KRUCZE CIASTO:

  • 2,5 szolki m─ůki
  • 0,5 szolki cukru
  • 300g mas┼éa
  • 2 ┼╝├│┼étka
  • 3-5 ┼éy┼╝ek kakao
  • 2 ┼éy┼╝eczki proszku do pieczynio

SKŁADNIKI NA MASA SYROWO:
  • 1kg mlotego twarogu (mo┼╝e by─ç z kiblika)
  • 0,5 szolki cukru
  • 5 jajek
  • 1 budy┼ä ┼Ťmietankowy abo waniliowy bez cukru
  • 100g mas┼éa
  • sk├│rka z 1 cytryny

JAK ZROBI─ć?
  1. zaczynomy od rychtowanio kruchego ciasta, wszystkie sk┼éadniki dobrze ze sob─ů wymiysza─ç i odstawi─ç na ok 2h do lod├│wki
  2. wyci─ůgniynte z lod├│wki ciasto przekro─ç na p├│┼é, jedna po┼é├│wka nazot wrazi─ç do lod├│wki a drugom po┼é├│wkom wyklei─ç dno blachy
  3. tera rychtujymy masa syrowo tzn. do miski wbijomy jajca i dodowomy cukier - ubijomy na najwy┼╝szych obrotach conajmnij 3 minuty tak co zrobi nom sie jasny puch a cukier sie ca┼ékiym rozpu┼Ťci
  4. do jajec dodowomy roztopione ale zimne masło, dalij ubijomy ale już na myńszych obrotach
  5. wsuwomy budyń i starto skórka z cytryny i dalij ubijomy na niskich obrotach
  6. dodowomy twar├│g i miksujymy do po┼é─ůczynio sk┼éadnik├│w
  7. masa syrowo wylywomy na kakaowy sp├│d
  8. wyci─ůgomy z lod├│wki drugi konsek ciasta i trzymy go na wielkich ┼éoczkach na masa syrowo tak co co┼éki syr przikrje
  9. wsadzomy do nagrzotego do 170oC piekarnika i piekymy 1h
  10. po 1h niy otwiyromy piekarnika ino łostawiomy w nim ciasto na ok 20-30min, po czym uchylomy lekko drzwiczki i czekomy aż ciasto blank wychłodnie
  11. wychłodniynte ciasto dowomy do lodówki - nojlepij smakuje na drugi dziyń