Syrnik królewski

SKŁADNIKI NA KRUCZE CIASTO:

  • 2,5 szolki mąki
  • 0,5 szolki cukru
  • 300g masła
  • 2 żółtka
  • 3-5 łyżek kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczynio

SKŁADNIKI NA MASA SYROWO:
  • 1kg mlotego twarogu (może być z kiblika)
  • 0,5 szolki cukru
  • 5 jajek
  • 1 budyń śmietankowy abo waniliowy bez cukru
  • 100g masła
  • skórka z 1 cytryny

JAK ZROBIĆ?
  1. zaczynomy od rychtowanio kruchego ciasta, wszystkie składniki dobrze ze sobą wymiyszać i odstawić na ok 2h do lodówki
  2. wyciągniynte z lodówki ciasto przekroć na pół, jedna połówka nazot wrazić do lodówki a drugom połówkom wykleić dno blachy
  3. tera rychtujymy masa syrowo tzn. do miski wbijomy jajca i dodowomy cukier - ubijomy na najwyższych obrotach conajmnij 3 minuty tak co zrobi nom sie jasny puch a cukier sie całkiym rozpuści
  4. do jajec dodowomy roztopione ale zimne masło, dalij ubijomy ale już na myńszych obrotach
  5. wsuwomy budyń i starto skórka z cytryny i dalij ubijomy na niskich obrotach
  6. dodowomy twaróg i miksujymy do połączynio składników
  7. masa syrowo wylywomy na kakaowy spód
  8. wyciągomy z lodówki drugi konsek ciasta i trzymy go na wielkich łoczkach na masa syrowo tak co cołki syr przikrje
  9. wsadzomy do nagrzotego do 170oC piekarnika i piekymy 1h
  10. po 1h niy otwiyromy piekarnika ino łostawiomy w nim ciasto na ok 20-30min, po czym uchylomy lekko drzwiczki i czekomy aż ciasto blank wychłodnie
  11. wychłodniynte ciasto dowomy do lodówki - nojlepij smakuje na drugi dziyń