Pieczone kartofle z boczkiym i syrym

SKŁADNIKI:

  • 10 kartofli ┼Ťrednij wielko┼Ťci
  • 20 plastr├│w boczku wyndzonego parzonego
  • 20 plastr├│w ┼╝├│┼étego syra
  • olyj
  • s├│l i pieprz
  • s┼éodko papryka
  • zio┼éa prowansalskie


JAK ZROBI─ć?
  1. kartofle obiyromy, myjymy i nacinomy tak ┼╝eby niy przeci─ů─ç ca┼ékiym ale ┼╝eby by┼éy w nich 4 naciy┼äcia od wiyrchu w poprzek kartofla
  2. ┼Ťcinomy trocha kartofel z do┼éu, ┼╝eby sie niy kulo┼é
  3. w naciyńcia wrażujymy boczek, syr, boczek, syr (na przemian)
  4. ukłodomy kartofle w naczyniu żaroodpornym abo na blaszce wyłożonyj papiórym do pieczynio
  5. w asyjetce rychtujymy marynata - 5 łyżek oleju, sól, pieprz, słodko papryka i zioła prowansalskie, wszystko miyszomy i nakłodomy silikonowym pyndzelkiym na kożdy kartofel
  6. wra┼╝ujymy do nagrzotego do 180oC piekarnika na ok 40minut