sól, pieprz, cukier, gałka muszkatołowo, ewyntualnie sok z cytryny
JAK ZROBIĆ?
z porów odcinomy końce z korzyniym i zielone liście
pory myjymy, osuszomy i krejymy w krążki, czosnek tyż obiyromy i krejymy w plasterki
do garca w kerym bydymy warzić zupa wciepujymy ze 2-3 łyżki masła, roztapiomy i podsmażomy na nim por tak coby byl szklisty i potym dociepujymy czosnek i jeszcze chwila smażymy
w tym czasie rychtujymy reszta gymizy, konsek selera, 1 marekwia, 1 pietruszka i 3 kartofle strugomy i krejymy w kosteczka
do garca w kerym je usmażony por wlywomy rosów (bulion abo ewyntualnie woda) tak ze 3 szolki, dociepujymy pokroto gymiza, garniec przikrywomy i zawarzujymy
jak zupa zacznie bulkać to zmniyjszomy łogiyń tak coby zupa ino leko migała
warzymy tak długo aż gymiza bydzie miynko
doprawiomy solom, pieprzym, cukrym i gałkom (ewyntualnie sokiym z cytryny)
wyłączomy łogiyń i blyndujymy całość na gładko
dodowomy śmietonka tak ze 3-4 łyżki
WSKAZÓWKA: nojlepij smakuje zeswojskimi grzankami i świyżo posiekanym koperkiym