Galert

SKŁADNIKI:

  • 1 golonko
  • gymiza (marchewka, pietruszka, seler, przyprawy; ok. 1 ┼éy┼╝eczka soli, magi)
  • ewyntualnie ┼╝elatyna

JAK ZROBI─ć?

  1. odkro─ç miynso od ko┼Ťci i pokro─ç na ma┼ée konski (┼éatwij sie warzi i szybcij)
  2. zalo─ç zimnom wodom (miynso i ko┼Ťci) i warzi─ç a┼╝ bydzie miynkie
  3. zredukować rosół
  4. po wytyngniyńciu miynso pokroć na małe konski abo  poszarpać
  5. dać do miski, abo małych miseczek
  6. rosół przecedzić i zaloć miynso
  7. jak wytyngnie blank to idzie je┼Ť─ç

Jak sie boicie że to niy wytyngnie to idzie dać łyżeczka żelatyny