Mielonka z szynkowaru

SKŁADNIKI: (wg upodobań)

  • wieprzowina
  • wo┼éowina
  • dziczyzna
  • dr├│b

SKŁADNIKI: (nasza mielonka)

  • 80dkg wieprzowiny
  • 2 udka z kurczaka bez ko┼Ťci

Na 1kg mi─Ösa z kurczaka:

  • 15g soli pekluj─ůcyj
  • 1g pieprzu
  • 1g czosku granulowanego abo 1 z─ůbek czosku sprasowanego
  • 10 kulek gorczycy rozdrobnionyj w mo┼║dzierzu

 

JAK ZROBI─ć?

  1. mięso zemleć  abo pokroć na małe konski(my wieprzowe mielymy a udka z kurczaka krejymy)
  2. wymiysza─ç z prziprawami
  3. jak bydzie za gynste to doda─ç trocha wody
  4. do szynkowara wrazić bojtel i do bojtla wkłodać miynso
  5. ubić tak, coby niy było luftu miyndzy konskami
  6. parzi─ç w 80oC przez ok 1h
  7. wyci─ůgn─ů─ç z szynkowaru jak przech┼éodnie