Mazurek kajmakowy

SKŁADNIKI:

  • szolka m─ůki pszynnyj - 180 g
  • p├│┼é kostki mas┼éa - 100 g
  • 3 ┼éy┼╝ki cukru drobnego
  • 2 ┼╝├│┼étka
  • ┼éy┼╝eczka zimnyj wody
  • 150 g kajmaku
  • 40 g mas┼éa
  • p├│┼é p┼éaskij ┼éy┼╝eczki soli
  • dowolne dekoracje (polywa, posypka, lukier, mandle)


JAK ZROBI─ć?

  1. m─ůka, p├│┼é kostki mas┼éa, cukier, ┼╝├│┼étka i zimno woda dok┼éadnie wymiysza─ç ale do┼Ť pryndko tak jak kruche ciasto
  2. uformowa─ç kulka, zawin─ů─ç w folia i wrazi─ç do lod├│wki na godzina
  3. wyci─ůgn─ů─ç i rozwa┼ékowa─ç na ok 1cm, wyci─ů─ç jajko wielko┼Ťci 20-22cm a z reszty ciasta idzie powycina─ç ma┼ée jajeczka
  4. ciasto ponakuwa─ç widelcym i wrazi─ç do lod├│wki na ok 30minut
  5. nagrzo─ç piekarnik do 200oC i ciasto prosto z lod├│wki wrazi─ç do piekarnika na 20minut
  6. kajmak, sól i masło zmiksować na gładki krym (masło mo być miynkie, idzie sie je trocha podgrzoć w mikrofalówce)
  7. krym idzie sie na chwila wsadzić do lodówki, żeby stynżoł coby sie lepij nim smarowało ciasto
  8. krym wyłożyć na ciasto i udekorować