Pasta ze pokrziwy

SKŁADNIKI:

  • 3L m┼éodych li┼Ťci pokrziwy
  • 1 szolka orzech├│w w┼éoskich ju┼╝ obranych
  • 3-5 z─ůbk├│w czosku
  • 50g syra ┼╝├│┼étego
  • 3/4 szolki oliwy
  • s├│l i pieprz


JAK ZROBI─ć?

  1. m┼éode li┼Ťcie pokrziwy wciepujymy na wielki zip, przelywomy wrz─ůtkiym i zaro potym zimnom wodom
  2. czekomy a┼╝ okapnie i jeszcze fest wyciskomy
  3. orzechy wciepujymy na rozgrzoty tygiel i prażymy (tak żeby sie niy spoliły - bez oleju, na sucho), po uprażyniu czekomy aż ochłodnom
  4. syr trzymy na rubych łoczkach a czosnek ciekomy na plasterki
  5. wszystkie składniki wciepujymy do blyndera, zalywomy oliwom i miksujymy na blank gładko masa
  6. na koniec doprawiomy do smaku solom i pieprzym