Pasta ze pokrziwy

SKŁADNIKI:

  • 3L młodych liści pokrziwy
  • 1 szolka orzechów włoskich już obranych
  • 3-5 ząbków czosku
  • 50g syra żółtego
  • 3/4 szolki oliwy
  • sól i pieprz


JAK ZROBIĆ?

  1. młode liście pokrziwy wciepujymy na wielki zip, przelywomy wrzątkiym i zaro potym zimnom wodom
  2. czekomy aż okapnie i jeszcze fest wyciskomy
  3. orzechy wciepujymy na rozgrzoty tygiel i prażymy (tak żeby sie niy spoliły - bez oleju, na sucho), po uprażyniu czekomy aż ochłodnom
  4. syr trzymy na rubych łoczkach a czosnek ciekomy na plasterki
  5. wszystkie składniki wciepujymy do blyndera, zalywomy oliwom i miksujymy na blank gładko masa
  6. na koniec doprawiomy do smaku solom i pieprzym