Karminadle ze blomkola

SKŁADNIKI:

  • 1 blomkol
  • 1 jajco
  • 1 ┼╝ym┼éa
  • cebula
  • pieprz s├│l
  • ┼╝ym┼éa tarto do obkulanio
  • margarina do sma┼╝ynio


JAK ZROBI─ć?

  1. Blomkol łobiyromy na kwiotki, myjymy pod bieżoncom wodom i warzymy w osolonyj wodzie (1 łyżeczka soli na liter wody)
  2. Zanim blomkol sie uwarzi namoczomy se nasza żymła abo we wodzie abo we mlyku
  3. Blomkol wahujymy coby sie niy rozwarził, mo być taki gynał ale ani niy twardy ani niy blank miynki
  4. Po uwarzyniu przecedzony i wciepujymy do miski, gnietymy widełkom abo przeciskomy przez preska do kartofli
  5. Cebula siekomy na drobne konski, do miski wciepujym odci┼Ťniynto ┼╝ym┼éa, posiekano cebula i jajco, wszysko doprawiomy do smaku solom i pieprzym idzie sie ty┼╝ pomagowa─ç
  6. Formujymy rynkom karminadle, wg uznanio - okrongłe, plaskate, jajowate, wielkie małe - jak lubicie
  7. Kulomy karminadle we ┼╝ymle tartyj i sma┼╝ymy na rozgrzotym tyglu