Śledzie z porym

SKŁADNIKI:

  • ok 250g matjas├│w (s┼éonych ┼Ťledzi)
  • 3 pory
  • bio┼éy pieprz
  • 1 ┼éy┼╝eczka soku z cytryny
  • 1 ┼éy┼╝ka oregano
  • olyj rzepakowy
  • kra┼ézka

JAK ZROBI─ć?
  1. ┼Ťledzie wymoczy─ç, odcedzi─ç i pokro─ç na takie trocha wiynksze konski takie 3x4cm
  2. bioły pieprz zemloć ale niy na drobno ino żeby te ziorka były takie trocha rubsze (coby były wyczuwalne)
  3. bio┼éo czy┼ä┼Ť─ç z por├│w krejymy na ciyniutkie paseczki (ewyntualnie p├│┼éksiyn┼╝yce), tego pora bydymy potrzebowa─ç ze 150g
  4. do małyj asyjetki wsypujymy pieprz (uzależnione od tego wiela pieprzu lubicie) oregano, ok 4-5 łyżek oleju i sok z cytryny, to wszystko miyszom i zostawiomy na ok 0,5h żeby sie "przegryzło"
  5. tera we kra┼ézie uk┼éodomy warstwa pora, na to warstwa ┼Ťledzi, za┼Ť por i za┼Ť ┼Ťledzie i tak a┼╝ wszystko wykorzystomy
  6. do kra┼ézy wlywomy miyszanka oleju z prziprawami, kra┼éza zakryncomy i delikatnie zwyrtomy i przechylomy tak coby tyn olyj zalo┼é ┼Ťledzie i pora
  7. krałza odstawiomy do lodówki na conajmnij 24h