śledzie wymoczyć, odcedzić i pokroć na takie trocha wiynksze konski takie 3x4cm
bioły pieprz zemloć ale niy na drobno ino żeby te ziorka były takie trocha rubsze (coby były wyczuwalne)
bioło czyńść z porów krejymy na ciyniutkie paseczki (ewyntualnie półksiynżyce), tego pora bydymy potrzebować ze 150g
do małyj asyjetki wsypujymy pieprz (uzależnione od tego wiela pieprzu lubicie) oregano, ok 4-5 łyżek oleju i sok z cytryny, to wszystko miyszom i zostawiomy na ok 0,5h żeby sie "przegryzło"
tera we krałzie ukłodomy warstwa pora, na to warstwa śledzi, zaś por i zaś śledzie i tak aż wszystko wykorzystomy
do krałzy wlywomy miyszanka oleju z prziprawami, krałza zakryncomy i delikatnie zwyrtomy i przechylomy tak coby tyn olyj zaloł śledzie i pora