Ciasto z jagodami

SKŁADNIKI:

  • 70g masła
  • 1/2 tabliczki czekolady
  • ok 200g herbatników
  • 300g jagód
  • 120g cukru
  • 600g jogurtu naturalnego gynstego
  • 2 jajca
  • cukier waniliowy
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 100ml krymówki (śmietonka 30-36%)
  • cukier puder

JAK ZROBIĆ?
  1. herbatniki trza pokruszyć
  2. masło i szekulada roztopić w tygliku (niy warzić!) i wymiyszać z herbatnikami
  3. tortownica wyłożyć papiórym na dnie i na to wyłożyć herbatniki i wrazić do lodówki żeby to wytyngło
  4. 250g jagód dać do gorczka i posuć 40g cukru - łostawić na ok 15min aż puszczom sok
  5. po 15minutach jagody zawarzić i jak przechłodnom to zmiksować z jogurtym naturalnym
  6. jajca, 80g cukru i cukier waniliowy ubić na parze (miska ze jajcami i cukrami kładymy na garniec z warzącom sie wodom i miksujymy)
  7. ciepło masa jajeczno zostawić do wychłodniyńcio
  8. masa jagodowo połączyć z masą jajecznom
  9. żelatyna rozpuszczomy w ok 0,5 szolki gorkij wody, czekomy aż wychłodnie ale żeby niy zgynstniała i dolywomy jom do całości
  10. miksujymy całość i wylywomy na spodek z herbatników - wstawiomy na conajmnij 5h do lodówki
  11. na som koniec ubijomy krymówka (musi być schłodzono) z ok 2 łyżkami cukru pudru, wykłodomy na wiyrch i sujymy resztom jagód