Pstr─ůg z piekarnika na kartoflach

SKŁADNIKI:

  • 2 pstr─ůgi patroszone
  • 0,5kg kartofli
  • mas┼éo
  • czosnek - 6 zombk├│w
  • cytryna
  • cebula (nojlepij czerwono)
  • s├│l, pieprz
  • 0,5 pynczka natki pietruszki

 

JAK ZROBI─ć?

  1. ryby trza umy─ç a potym osuszy─ç ryncznikiym papi├│rzanym, we ┼Ťrodku ty┼╝
  2. sk├│ra ponarzina─ç w kostka i skropi─ç sokiym z cytryny
  3. 4 zombki czosku przeci┼Ť przez praska i wysmarowa─ç nim ┼Ťrodek ryb
  4. wstawi─ç do lod├│wki na ok 30min
  5. kartofle wyszorować i warzić w mundurkach w osolonyj wodzie tak długo aż bydom prawie miynkie (we zimie kartofle łostrugać i warzić bez łoszkrabin)
  6. cebula pokroć we wiórki, pozostały czosnek w plasterki a uwarzone kartofle w ćwiartki
  7. kartofle z cebulom i czoskiym wciepujymy do naczynia ┼╝aroodpornego a w ┼Ťrodek wra┼╝ujymy pstr─ůgi
  8. solymy je i pieprzymy po wiyrchu
  9. do ┼Ťrodka ko┼╝dego pstr─ůga dowomy natka pietruszki i trocha mas┼éa
  10. wra┼╝ujymy do piekarnika nagrzotego do 180oC na ok 30min