Pstrąg z piekarnika na kartoflach

SKŁADNIKI:

  • 2 pstrągi patroszone
  • 0,5kg kartofli
  • masło
  • czosnek - 6 zombków
  • cytryna
  • cebula (nojlepij czerwono)
  • sól, pieprz
  • 0,5 pynczka natki pietruszki

 

JAK ZROBIĆ?

  1. ryby trza umyć a potym osuszyć ryncznikiym papiórzanym, we środku tyż
  2. skóra ponarzinać w kostka i skropić sokiym z cytryny
  3. 4 zombki czosku przeciś przez praska i wysmarować nim środek ryb
  4. wstawić do lodówki na ok 30min
  5. kartofle wyszorować i warzić w mundurkach w osolonyj wodzie tak długo aż bydom prawie miynkie (we zimie kartofle łostrugać i warzić bez łoszkrabin)
  6. cebula pokroć we wiórki, pozostały czosnek w plasterki a uwarzone kartofle w ćwiartki
  7. kartofle z cebulom i czoskiym wciepujymy do naczynia żaroodpornego a w środek wrażujymy pstrągi
  8. solymy je i pieprzymy po wiyrchu
  9. do środka kożdego pstrąga dowomy natka pietruszki i trocha masła
  10. wrażujymy do piekarnika nagrzotego do 180oC na ok 30min