Krupnik tradycyjny na ┼╝eberkach

SKŁADNIKI:

  • ok.0,5kg ┼╝eberek
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ─çwier─ç selera
  • konsek pora
  • 3 kartofle
  • 6 ┼éy┼╝ek krup├│w jynczmiynnych
  • ┼Ťwiy┼╝o natka pietruszkiziele angielskie, listek laurowy, pieprz w kulkach
  • s├│l, pieprz do smaku


JAK ZROBI─ć?

  1. ┼╝eberka umy─ç pod bie┼╝oncom letnom wodom,
  2. pokro─ç na pojedyncze ┼╝ebra, wciepa─ç do garca i zalo─ç zimnom wodom.
  3. Marekwia, pietruszka, seler pokro─ç na kostka a por wciepa─ç w ca┼éo┼Ťci,
  4. do zupy doda─ç ty┼╝ prziprzawy czyli kulki zielo i pieprzu i listek, trocha posoli─ç.
  5. Warzić tak długo aż żeberka bydom miynkie.
  6. Kartofle ostruga─ç, pokro─ç w kostka i doda─ç do zupy.
  7. Krupy przep┼éuka─ç na cedzitku pod zimnom wodom (niy trza tego robi─ç jak sie chce mie─ç gyn┼Ťciejszo zupa) i wsu─ç do garca.
  8. Warzi─ç do miynko┼Ťci krup├│w.
  9. doprawi─ç do smaku
  10. zupa wlywomy na talyrz i dekorujymy posiekanom natkom pietruszki.