SKŁADNIKI:
- 0,5kg młodych pyndów jodły abo świyrku (jasno zielone czubki)
- 0,5kg cukru
JAK ZROBIĆ?
- na dno wsypać warstwa cukru 3-4 łyżki
- na tyn cukier wciepujymy pyndy
- potym cukier
- i zaś pyndy i tak do wiyrchu tak żeby na wiyrchu był cukier kery przikryje pyndy, tak coby żodyn niy wystowoł
- krałza przikrywomy deklym ale niy zakryncomy abo przikrywomy gazom i stawiomy do nasłonecznionego miejsca na parapet na conajmnij 2tydnie
- po 2-ch tydniach stawiomy w zaciynionym miejscu na ok 6tydni, idzie se drewnianom łyżkom wymiyszać w tyj krałzie
- czekomy aż syrop bydzie bronotny
- jak już bydzie fajny bronotny to przecedzomy przez gynste sitko, wlywomy do krałzków i wstawiomy do lodówki
WSKAZÓWKA: taki syrop je dobry na przeziymbiynie, na gardło, ułatwio odksztuszanie, bogaty w witamina C i taniny kere chroniom przed nowotworami
