Syrop z iglaków

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg młodych pyndów jodły abo świyrku (jasno zielone czubki)
  • 0,5kg cukru

JAK ZROBIĆ?

  1. na dno wsypać warstwa cukru 3-4 łyżki
  2. na tyn cukier wciepujymy pyndy
  3. potym cukier
  4. i zaś pyndy i tak do wiyrchu tak żeby na wiyrchu był cukier kery przikryje pyndy, tak coby żodyn niy wystowoł
  5. krałza przikrywomy deklym ale niy zakryncomy abo przikrywomy gazom i stawiomy do nasłonecznionego miejsca na parapet na conajmnij 2tydnie
  6. po 2-ch tydniach stawiomy w zaciynionym miejscu na ok 6tydni, idzie se drewnianom łyżkom wymiyszać w tyj krałzie
  7. czekomy aż syrop bydzie bronotny
  8. jak już bydzie fajny bronotny to przecedzomy przez gynste sitko, wlywomy do krałzków i wstawiomy do lodówki

WSKAZÓWKA: taki syrop je dobry na przeziymbiynie, na gardło, ułatwio odksztuszanie, bogaty w witamina C i taniny kere chroniom przed nowotworami