Karminadle

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg mielonego miynsa (┼éopatka, szinka, a najlepij miyszane wieprzowo-wo┼éowe)
  • 1 jajco
  • 1 ┼╝ym┼éa
  • cebula
  • pieprz i s├│l
  • trocha wody gazowanyj
  • idzie da─ç z─ůbek czosku
  • ┼╝ym┼éa tarto do obkulanio
  • margarina do sma┼╝ynio

JAK ZROBI─ć?

  1. żymła namoczyć w wodzie abo w mlyku
  2. cebula posieka─ç na drobno (idzie jom zeszkli─ç)
  3. do miynsa mlotego wciepa─ç namoczono ale odci┼Ťniynto ┼╝ym┼éa, cebula, wbi─ç jajco, doprawi─ç solom i pieprzym
  4. wszystko wymiysza─ç i doda─ç trocha wody gazowanyj (karminadle som pulchne)
  5. formowa─ç kulki, lekko splaskaci─ç i obkula─ç w tartyj ┼╝ymle
  6. wciepować na gorki tłuszcz i smażić z dwóch stron