Karminadle

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg mielonego miynsa (łopatka, szinka, a najlepij miyszane wieprzowo-wołowe)
  • 1 jajco
  • 1 żymła
  • cebula
  • pieprz i sól
  • trocha wody gazowanyj
  • idzie dać ząbek czosku
  • żymła tarto do obkulanio
  • margarina do smażynio

JAK ZROBIĆ?

  1. żymła namoczyć w wodzie abo w mlyku
  2. cebula posiekać na drobno (idzie jom zeszklić)
  3. do miynsa mlotego wciepać namoczono ale odciśniynto żymła, cebula, wbić jajco, doprawić solom i pieprzym
  4. wszystko wymiyszać i dodać trocha wody gazowanyj (karminadle som pulchne)
  5. formować kulki, lekko splaskacić i obkulać w tartyj żymle
  6. wciepować na gorki tłuszcz i smażić z dwóch stron