Knedle ze ┼Ťliwkami

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg uwarzonych kartofli
  • 1 ┼Ťrednie jajco
  • 15-20 ┼Ťliwek wyngierek
  • 200 g m─ůki pszynnyj
  • kopowiato ┼éy┼╝ka m─ůki kartoflanyj
  • szczypta soli + ┼éy┼╝ka soli do wrz─ůtku, do garca


JAK ZROBI─ć?

  1. uwarzone karttofle przeci┼Ť przez presa
  2. poczekać aż trocha ochłodnom coby szło z nich wyrobić ciasto
  3. do och┼éodniyntych kartofli nasu─ç obie m─ůki, da─ç jajco i szczypta soli
  4. dobrze wymiyszać ciasto tak coby niy było grudek
  5. obsu─ç stolnica abo blat m─ůka, rozwa┼ékowac ciasto na rulon ok. 4cm
  6. poci─ů─ç rulon na r├│wne konski (nom wysz┼éo ok. 15)
  7. ko┼╝do czy┼ä┼Ť─ç rozk┼éoda─ç na rynce, wrazi─ç ┼Ťliwka, dok┼éadnie zaklei─ç i ukula─ç fajno kulka
  8. zawarzić woda w wielkim garcu z łyżkom soli
  9. do warz─ůcyj wody wciepowa─ç knedle, delikatnie przemiysza─ç coby si─Ö niy prziklei┼éy do dna
  10. jak wypłynom na wiyrch to warzić przez 4-5min
  11. podować z roztopionym masłym i cukrym