SKŁADNIKI:
- 1kg łopatki wieprzowyj
- 15g soli peklowyj
- 1g pieprzu mlotego
- 1g czosku granulowanego
- 1g mlotyj gorczycy
- 3/4 szolki zimnyj wody
- 1 łyżka żelatyny
JAK ZROBIĆ?
- miynso umyć i zemloć na drobych łoczkach, przeciepać do miski i dodać prziprawy
- wloć zimno woda i dodać żelatyna
- wszystkie składniki bardzo dobrze wymiyszać
- surowe miynso przelożyć do krałzów (ładujymy do ok 3/4 wysokości) i zakryncić dekle
- do wielkigo garca na dno dać ściyrka i powrażować krałzy
- zaloć wodom do 3/4 wysokości krałzy i warzić 1 godzina
- zawarzone krałzy zostawiomy w wodzie w garcu bo na drugi dziyń trza je zawarzić drugi roz ale tym razym ino 30minut
WSKAZÓWKA: tako pasteryzacja pozwalo nom trzimać krałzy 1 miesiąc abo i trocha dłużyj i niy muszom stoć w lodówce
WSKAZÓWKA 2: idzie sie użyć tyż przerost ze schaby, to takie tłuściejsze co znojduje sie na boku schabu