Nudelzupa

SKŁADNIKI:

  • r├│┼╝ne rodzaje miynsa (trocha drobiu - mo┼╝e by─ç skrzide┼éko, wo┼éowe z ko┼Ťciom)
  • marekwia, pietruszka, seler
  • pora kulek pieprzu
  • cebula
  • mo┼╝e by─ç lubczyk, seler naciowy, zielono czy┼ä┼Ť─ç pora, natka pietruszki

JAK ZROBI─ć?

  1. Miynso umy─ç w letnij wodzie, wciepujymy do garca i zalywomy zimnom wodom
  2. Wciepujymy gymiza
  3. Cebula opolomy na ogniu (a┼╝ bydzie czorno) i wciepujymy do zupy
  4. Dodowomy kulki pieprzu i warzymy
  5. Warzymy pod przikryciym i na blank małym łogniu ze 2h coby się niy skalił
  6. Jak rosół nom sie uwarzi to przecedzomy i doprawiomy solom, pieprzym, magi
  7. Na talyrzu podowomy z posiekanom natkom pietruszki, miynsym ze zupy i gymizom pokrotom w drobno kosteczka

 

WSKAZ├ôWKA: idzie u┼╝y─ç lubczyk zamiast magii, do zupy idzie sie doda─ç zielono czy┼ä┼Ť─ç pora, natka pietruszki, seler naciowy. Podowomy z nudlami abo z ajnlaufym