SKŁADNIKI:
- różne rodzaje miynsa (trocha drobiu - może być skrzidełko, wołowe z kościom)
- marekwia, pietruszka, seler
- pora kulek pieprzu
- cebula
- może być lubczyk, seler naciowy, zielono czyńść pora, natka pietruszki
JAK ZROBIĆ?
- Miynso umyć w letnij wodzie, wciepujymy do garca i zalywomy zimnom wodom
- Wciepujymy gymiza
- Cebula opolomy na ogniu (aż bydzie czorno) i wciepujymy do zupy
- Dodowomy kulki pieprzu i warzymy
- Warzymy pod przikryciym i na blank małym łogniu ze 2h coby się niy skalił
- Jak rosół nom sie uwarzi to przecedzomy i doprawiomy solom, pieprzym, magi
- Na talyrzu podowomy z posiekanom natkom pietruszki, miynsym ze zupy i gymizom pokrotom w drobno kosteczka
WSKAZÓWKA: idzie użyć lubczyk zamiast magii, do zupy idzie sie dodać zielono czyńść pora, natka pietruszki, seler naciowy. Podowomy z nudlami abo z ajnlaufym