Ciasto bananowiec

SKŁADNIKI:

  • biszkopt - PRZEPIS
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 3 banany
WARSTWA BANANOWO:
  • 5 wielkich bananów
  • 200g masła
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 szolka wrzątku
  • 0,5 szolki cukru pudru

WARSTWA ŚMIETANKOWO:
  • 0,5L śmietanki 36%
  • 1,5 łyżki żelatyny
  • 1/3 szolki cukru pudru
  • 125ml wrzącyj wody


JAK ZROBIĆ?
  1. na samym początku piekymy biszkopt, nojlepij z naszego przepisu
  2. jak biszkopt nom chłodnie to rychtujymy warstwa bananowo tzn. w 250ml wrzącyj wody rozpuszczomy galaretki i zostawiomy aż przechłodnom
  3. miksujymy w misce banany na gładko masa, dodowomy cukier puder, roztopione i przechłodniynte masło i miksujymy
  4. na koniec do bananów wlywomy przechłodniynto galaretka, miksujymy i zostawiomy aż zacznie tynżeć
  5. ponczujymy biszkopt (woda+cukier+kwasek cytrynowy)
  6. tynżejonco masa bananowo wykłodomy na biszkopt, rozprowadzomy po całym cieście i wrażujymy do lodówki żeby zaczło twardnońć
  7. tera rychtujymy masa śmietankowo tzn. żelatyna rozpuszczomy w wodzie, zostawiomy do wychłodniyńcio
  8. schłodzono śmietanka ubijomy z cukrym pudrym na sztywno, wlywomy wychłodniynto żelatyna, miksujymy i wylywomy na warstwa bananowo, wrażujymy do lodówki
  9. rozpuszczomy pozostałe 2 galaretki w 750ml wrzątku, dokładnie miyszomy i zostawiomy do wychłodniyńcio a na warstwa śmietankowo krejymy w plasterki banany i ukłodomy według własnego pomysłu
  10. na koniec wylywomy tynżejonco galaretka i całość wstawiomy do lodówki