Boczek z rynkowa

SKŁADNIKI:

 

  • ok 1,5kg boczku
  • słodko papryka
  • majeranek
  • pieprz i sól
  • 2-3 ząbki czosku
  • rynkow do pieczynio

JAK ZROBIĆ?
  1. rychtujymy solanka (2łyżki stołowe soli na 1L wody), dodowomy czosnek i w tyj solance moczymy boczek przez 2dni - boczek wrażujymy do pojymnika tak na knap i zalywomy solankom tak żeby był cołki przikryty, tyj solanki może być wiyncyj ale tak co garniec niy bydzie fest wielki i na 1,5kg boczku wylezie 5L solanki! bo to bydzie za słone
  2. po 2 dniach rano wyciągomy boczek z solanki żeby nom obciyk abo fest ryncznikami papiórowymi go odciskomy
  3. torcha papryki, pieprzu i majeranku miyszomy i obtaczomy boczek
  4. wciepujymy prziprawiony boczek do rynkowa razym z czoskiym i zawiązujymy tyn rynkow
  5. piekymy w piekarniku ok 2h w tymperaturze 200oC
  6. po 2h rozcinomy rynkow i opiekomy boczek tak co sie zarumiyni z wiyrchu