Makrela z piekarnika

SKŁADNIKI:

  • makrela surowo
  • mas┼éo
  • 1 zombek czosku
  • 1 cebula
  • p├│┼é pynczka natki pietruszki
  • prziprawy: suszone pomidory, pieprz, pieprz cytrynowy, czosnek niedzwiedzi, s├│l

JAK ZROBI─ć?
  1. ryba umyć, odciońć głowa i płetwy a potym osuszyć papiorzanym ryncznikiym
  2. Z jednyj strony nacio┼ä─ç sk├│ra w poprzyk, co┼éko ryba posoli─ç i z wiyrchu i w ┼Ťrodku.
  3. Posuć prziprawami według upodobań.
  4. Cebula pocio┼ä─ç we pi├│rka a czosnek w plastry, cebula i czosnek wrazi─ç do ┼Ťrodka ryby.
  5. Do ┼Ťrodka wrazi─ç ty┼╝ zielono pietruszka.
  6. Tak przirychtowano ryba wra┼╝ujymy do lod├│wki nojlepij na kilka godzin
  7. Po wyciongniynciu ze lod├│wki usuno┼ä─ç ze ┼Ťrodka i cebula i czosnek ale pietruszka ┼éostawi─ç.
  8. Idzie jeszcze doda─ç do ┼Ťrodka trocha mas┼éa, mas┼éo ty┼╝ pokrote we plasterki wra┼╝ujymy do naciy┼ä─ç na sk├│rze kiere sami my zrobili.
  9. Tera do naczynio żaroodpornego abo na blacha wrażujymy papiór do pieczynio, na nim kładymy ryba, cebula kiero my wyciongli ze srodka i łobsuwomy makrela w koło.
  10. Naczynie przikrywomy a jak ni mocie dekla to idzie ty┼╝ to zrobi─ç abo papiorym abo foliom aluminiowom.
  11. Ryba wra┼╝ujymy do nagrzotego do 180oC piekarnika na ok. 30 minut a potym odkrywomy i piekymy do zarumiyniynio