Łazanki

SKŁADNIKI:

  • 2 szolki nudli ┼éazanki - 240g (woga przed warzyniym)
  • 200 g wusztu podwyndzanego
  • 400 g kapusty kiszonyj
  • 2 ┼Ťrednie cebule - 280 g
  • 4 pieczarki abo grziby le┼Ťne - 150 g
  • 10 ┼éy┼╝ek ┼éoleju
  • prziprawy i zio┼éa: 2 listki laurowe, 3 ziorka ziela angielskigo, s├│l i pieprz, szczypta kminku


JAK ZROBI─ć?

  1. do garca wlywomy 2 szolki wody, wciepujymy listek laurowy i ziele angielskie i odci┼Ť┼äiynto kapusta - warzymy pod przikryciym ok 25min, a┼╝ kapusta lekko zmiynknie
  2. kapusta odcedzić, przełożyć do miski do prezchłodniyńcio bo potym trza jom pokroć
  3. cebula poszatkowa─ç, grziby abo pieczarki pokro─çi sma┼╝i─ç ok 20min na patelni na oleju
  4. wuszt krejymy na plasterki albo półksiężyce, wciepujymy na patelnia do cebuli i grzibów i podsmażomy ok 20min
  5. kapusta szatkujymy i dodowomy na patelnia do wusztu, cebuli i grzib├│w
  6. nudle warzymy w osolonyj wodzie, odcedzomy i wciepujymy na patelnia
  7. ca┼éo┼Ť─ç miyszomy dok┼éadnie i doprawiomy do smaku solom, pieprzym i kminkiym


WSKAZÓWKA: do łazanek idzie tyż dać boczek wyndzony abo miynso z wyndzonych żeberek, dodatkowo abo zamist wusztu