2 szolki nudli łazanki - 240g (woga przed warzyniym)
200 g wusztu podwyndzanego
400 g kapusty kiszonyj
2 średnie cebule - 280 g
4 pieczarki abo grziby leśne - 150 g
10 łyżek łoleju
prziprawy i zioła: 2 listki laurowe, 3 ziorka ziela angielskigo, sól i pieprz, szczypta kminku
JAK ZROBIĆ?
do garca wlywomy 2 szolki wody, wciepujymy listek laurowy i ziele angielskie i odciśńiynto kapusta - warzymy pod przikryciym ok 25min, aż kapusta lekko zmiynknie
kapusta odcedzić, przełożyć do miski do prezchłodniyńcio bo potym trza jom pokroć
cebula poszatkować, grziby abo pieczarki pokroći smażić ok 20min na patelni na oleju
wuszt krejymy na plasterki albo półksiężyce, wciepujymy na patelnia do cebuli i grzibów i podsmażomy ok 20min
kapusta szatkujymy i dodowomy na patelnia do wusztu, cebuli i grzibów
nudle warzymy w osolonyj wodzie, odcedzomy i wciepujymy na patelnia
całość miyszomy dokładnie i doprawiomy do smaku solom, pieprzym i kminkiym
WSKAZÓWKA: do łazanek idzie tyż dać boczek wyndzony abo miynso z wyndzonych żeberek, dodatkowo abo zamist wusztu