Łazanki

SKŁADNIKI:

  • 2 szolki nudli łazanki - 240g (woga przed warzyniym)
  • 200 g wusztu podwyndzanego
  • 400 g kapusty kiszonyj
  • 2 średnie cebule - 280 g
  • 4 pieczarki abo grziby leśne - 150 g
  • 10 łyżek łoleju
  • prziprawy i zioła: 2 listki laurowe, 3 ziorka ziela angielskigo, sól i pieprz, szczypta kminku


JAK ZROBIĆ?

  1. do garca wlywomy 2 szolki wody, wciepujymy listek laurowy i ziele angielskie i odciśńiynto kapusta - warzymy pod przikryciym ok 25min, aż kapusta lekko zmiynknie
  2. kapusta odcedzić, przełożyć do miski do prezchłodniyńcio bo potym trza jom pokroć
  3. cebula poszatkować, grziby abo pieczarki pokroći smażić ok 20min na patelni na oleju
  4. wuszt krejymy na plasterki albo półksiężyce, wciepujymy na patelnia do cebuli i grzibów i podsmażomy ok 20min
  5. kapusta szatkujymy i dodowomy na patelnia do wusztu, cebuli i grzibów
  6. nudle warzymy w osolonyj wodzie, odcedzomy i wciepujymy na patelnia
  7. całość miyszomy dokładnie i doprawiomy do smaku solom, pieprzym i kminkiym


WSKAZÓWKA: do łazanek idzie tyż dać boczek wyndzony abo miynso z wyndzonych żeberek, dodatkowo abo zamist wusztu