do garca (w kerym bydzie sie warzić zupa) dowomy ze 2 łyżki masła klarowanego i rozgrzywomy a w miyndzy czasie krejymy cebula na kostka i czosnek na plasterki
na rozgrzoty tłuszcz wciepujymy cebula i lekko przesmażomy i dodowomy czosnek
kartofle krejymy na kostka, blomkul dzielymy na różyczki
na cebula i czosnek do garca wciepujymy kartofle, na wiyrch blomkul i zalywomy bulionym i warzymy
przikrywomy ceklym, zmniyjszomy łogiyń i warzymy tak coby ino lekko bulkało tak aż wszystko bydzie miynkie
jak sie uwarzi to dodoomy ze 5 łyżek śmietonki i blyndujymy na gładko i dodowomy 2 łyżki masła, pół łyżeczki soli i pół łyżeczki cukru, trocha pieprzu i na końcu łyżeczki gałki muszkatołowyj
tera blyndujymy drugi roz i ewentualnie doprawiomy jeszcze do smaku
zawarzujymy i zupa je fertig
WSKAZÓWKA: dobrze smakuje z przesmażonom cebulkom abo boczkiym i oczywiście z grzankami i groszkiym ptysiowym tyż je pycha