Zupa krym ze blomkula

SKŁADNIKI:

  • 1 blomkul (kalafior)
  • 1 cebula
  • 2 ┼╝abki czosku
  • 4 kartofle
  • ok 1L bulionu abo roso┼éu ze niedziele
  • mas┼éo, mas┼éo klarowane
  • ┼Ťmietonka krym├│wka
  • prziprawy: s├│l, pieprz, cukier, ga┼éka muszkato┼éowo


JAK ZROBI─ć?
  1. do garca (w kerym bydzie sie warzić zupa) dowomy ze 2 łyżki masła klarowanego i rozgrzywomy a w miyndzy czasie krejymy cebula na kostka i czosnek na plasterki
  2. na rozgrzoty tłuszcz wciepujymy cebula i lekko przesmażomy i dodowomy czosnek
  3. kartofle krejymy na kostka, blomkul dzielymy na r├│┼╝yczki
  4. na cebula i czosnek do garca wciepujymy kartofle, na wiyrch blomkul i zalywomy bulionym i warzymy
  5. przikrywomy ceklym, zmniyjszomy łogiyń i warzymy tak coby ino lekko bulkało tak aż wszystko bydzie miynkie
  6. jak sie uwarzi to dodoomy ze 5 ┼éy┼╝ek ┼Ťmietonki i blyndujymy na g┼éadko i dodowomy 2 ┼éy┼╝ki mas┼éa, p├│┼é ┼éy┼╝eczki soli i p├│┼é ┼éy┼╝eczki cukru, trocha pieprzu i na ko┼äcu ┼éy┼╝eczki ga┼éki muszkato┼éowyj
  7. tera blyndujymy drugi roz i ewentualnie doprawiomy jeszcze do smaku
  8. zawarzujymy i zupa je fertig

WSKAZ├ôWKA: dobrze smakuje z przesma┼╝onom cebulkom abo boczkiym i oczywi┼Ťcie z grzankami i groszkiym ptysiowym ty┼╝ je pycha