Kluski wątrobowe

SKŁADNIKI:

  • 25dkg wątróbki drobiowyj abo wieprzowyj
  • 1 jajco
  • 1 mało cebula
  • bułka tarto
  • pieprz
  • gałka muszkatołowo

JAK ZROBIĆ?
  1. wątróbka umyć i pomloć na maszynce do miynsa na łoczkach 5mm
  2. cebula obrać i pokroć na blank drobniutko koszteczka i dociepać do wątroby
  3. do całości dodać jajco, trocha pieprzu, szczypta gałki muszkatołowyj i ok 2 łyżki bułki tartyj, wszystko miyszomy łyżkom (bo mo dość rzodko konsystyncja i tak mo być)
  4. w garcu warzymy woda z solom
  5. na wrzątek kładymy kluseczki łyżeczkom
  6. jak cołko masa zużyjymy to garniec ściągomy z pieca i jeszcze na chwila trzimiymy w wodzie

WSKAZÓWKA: takie kluseczki podowomy w rosole zamiast nudli