Grzibki

GRZIBKI SUSZONE:

Grzibki do wysuszynio czyszczymy i niy myjymy

  • krejymy, nawlykomy na ni─ç, rozk┼éodomy na papi├│r i suszymy w przewiywnym miejscu (grziby na papi├│rze trza przek┼éodac ┼╝eby niy zaple┼Ťnia┼éy)
  • idzie u┼╝y─ç suszarki do warzyw i grzib├│w

jak już bydom blank suche, że aż sie bydom kruszyć to dać do krałzy (słoika), szczelnie zakryncić i dać do suchego, ciymnego pomieszczynia

____________________________________________________________________

 

GRZIBKI DO ZAMRO┼╗YNIO:

Grzibki idzie zamrozi─ç w ca┼éo┼Ťci abo pokrote na surowo, ale my mro┼╝ymy grziby przesma┼╝one bo zajmujom mynij miejsca w zamra┼╝arce:

  • grziby czyszczymy, myjymy, szatkujymy
  • wciepujymy na rozgrzoty t┼éuszcz (my u┼╝ywomy margariny)
  • sma┼╝ymy dociepuj─ůc 1 p┼éasko ┼éy┼╝eczka soli na 1liter grzib├│w w garcu
  • sma┼╝i─ç ok 15minut

____________________________________________________________________

 

GRZIBKI MARYNOWANE:

Na 1kg grzyb├│w do warzynio:

  • 2l wody
  • 2 ┼éy┼╝ki soli
  • 1 ┼éy┼╝eczka kwasku cytrynowego abo octu
  • 1 ┼Ťrednio cebula

Na marynata:

  • 1 szklonka octu
  • 4 szklonki wody
  • 2 listki laurowe
  • 6 ziarynek ziela angielskigo
  • 6 ziarynek pieprzu
  • 2 ┼éy┼╝ki cukru
  • 1 ┼éy┼╝eczka soli
  • szczypta bio┼éyj gorczycy do ko┼╝dyj kra┼ézki (s┼éoiczka)
  • marchewka surowo

JAK ZROBI─ć?

  1. grziby oczy┼Ťci─ç i wyp┼éuka─ç w zimnyj wodzie (wiynksze idzie pokro─ç)
  2. do 2litr├│w wody da─ç cebula, s├│l, kwasek abo ocet i zagotowa─ç
  3. do gotuj─ůcyj sie wody wciepa─ç grziby i warzi─ç 15minut
  4. wyci─ůgn─ů─ç i zostawi─ç do wych┼éodniy┼äcio
  5. przigotowa─ç zalywa
  6. 3/4 krałzki grzibów,gorczyca, pora plasterków marchewki i konsek listka laurowego zaloć zimnom zalywom
  7. pasteryzowa─ç ok 15minut