GRZIBKI SUSZONE:
Grzibki do wysuszynio czyszczymy i niy myjymy
- krejymy, nawlykomy na nić, rozkłodomy na papiór i suszymy w przewiywnym miejscu (grziby na papiórze trza przekłodac żeby niy zapleśniały)
- idzie użyć suszarki do warzyw i grzibów
jak już bydom blank suche, że aż sie bydom kruszyć to dać do krałzy (słoika), szczelnie zakryncić i dać do suchego, ciymnego pomieszczynia
____________________________________________________________________
GRZIBKI DO ZAMROŻYNIO:
Grzibki idzie zamrozić w całości abo pokrote na surowo, ale my mrożymy grziby przesmażone bo zajmujom mynij miejsca w zamrażarce:
- grziby czyszczymy, myjymy, szatkujymy
- wciepujymy na rozgrzoty tłuszcz (my używomy margariny)
- smażymy dociepując 1 płasko łyżeczka soli na 1liter grzibów w garcu
- smażić ok 15minut
____________________________________________________________________
GRZIBKI MARYNOWANE:
Na 1kg grzybów do warzynio:
- 2l wody
- 2 łyżki soli
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego abo octu
- 1 średnio cebula
Na marynata:
- 1 szklonka octu
- 4 szklonki wody
- 2 listki laurowe
- 6 ziarynek ziela angielskigo
- 6 ziarynek pieprzu
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soli
- szczypta biołyj gorczycy do kożdyj krałzki (słoiczka)
- marchewka surowo
JAK ZROBIĆ?
- grziby oczyścić i wypłukać w zimnyj wodzie (wiynksze idzie pokroć)
- do 2litrów wody dać cebula, sól, kwasek abo ocet i zagotować
- do gotującyj sie wody wciepać grziby i warzić 15minut
- wyciągnąć i zostawić do wychłodniyńcio
- przigotować zalywa
- 3/4 krałzki grzibów,gorczyca, pora plasterków marchewki i konsek listka laurowego zaloć zimnom zalywom
- pasteryzować ok 15minut