Bioły wuszt

SKŁADNIKI:

  • 5kg wiepszowego miynsa (szynka, ┼éopatka, schab)
  • 3kg boczku
  • 1kg surowego podgardla
  • 1kg wo┼éowego miynsa

PRZIPRAWY NA 1KG MIYNSA:

  • 15g soli peklujoncyj
  • 8g czosnku przeci┼Ťniyntego przez praska
  • 3g pieprzu
  • 1 kopowiato ┼éy┼╝eczka majeranku

JAK ZROBI─ć?

Na wiecz├│r:

  1. miynso pokroć i dać wieprzowe osobno, boczek i podgarde osobno i wołowe osobno
  2. miynsa posolić i popieprzyć według proporcji

Rano:

  1. miynso wiepszowe zmieli─ç na szarpaku abo na oczkach powy┼╝yj 10mm
  2. tłuste czyli boczek i podgardle zmielić na oczkach 7-8mm
  3. miynso wołowe zmielić na najdrobniejszych oczkach 3-4mm
  4. do wo┼éowego miynsa wlo─ç trocha zimnyj wody (nojlepij z lod├│wki) i miysza─ç tak d┼éugo a┼╝ pu┼Ťci klyj
  5. wciepać wszystko do jednyj miski, dodać czosnek i majeranek i miyszać a w razie potrzeby doloć trocha wody, żeby wuszt był soczysty
  6. nabija─ç do jelita abo szczew├│w 26-30mm
  7. gotowe wuszty parzi─ç w temp 80-85oC przez ok 20-25min