Bioły wuszt

SKŁADNIKI:

  • 5kg wiepszowego miynsa (szynka, łopatka, schab)
  • 3kg boczku
  • 1kg surowego podgardla
  • 1kg wołowego miynsa

PRZIPRAWY NA 1KG MIYNSA:

  • 15g soli peklujoncyj
  • 8g czosnku przeciśniyntego przez praska
  • 3g pieprzu
  • 1 kopowiato łyżeczka majeranku

JAK ZROBIĆ?

Na wieczór:

  1. miynso pokroć i dać wieprzowe osobno, boczek i podgarde osobno i wołowe osobno
  2. miynsa posolić i popieprzyć według proporcji

Rano:

  1. miynso wiepszowe zmielić na szarpaku abo na oczkach powyżyj 10mm
  2. tłuste czyli boczek i podgardle zmielić na oczkach 7-8mm
  3. miynso wołowe zmielić na najdrobniejszych oczkach 3-4mm
  4. do wołowego miynsa wloć trocha zimnyj wody (nojlepij z lodówki) i miyszać tak długo aż puści klyj
  5. wciepać wszystko do jednyj miski, dodać czosnek i majeranek i miyszać a w razie potrzeby doloć trocha wody, żeby wuszt był soczysty
  6. nabijać do jelita abo szczewów 26-30mm
  7. gotowe wuszty parzić w temp 80-85oC przez ok 20-25min