miynso zemleć w maszynce na średnich łoczkach (chyba że mocie mlote)
do miynsa dodowomy sól, pieprz, słodko papryka, majeranek i zioła prowansalskie - dokładnie miyszomy i odstawiomy na bok
cebula krejymy w drobno kosteczka, czosnek przeciskomy przez preska, pieczarki czyszczymy i krejymy na drobne konski
na tyglu zagrzywomy ze 4 łyżki oleju i smażymy cebula, czosnek i pieczarki - cebula mo sie ino zeszklić
dociepujymy miynso z prziprawami, smażymy i miyszomy tak długo aż miynso zblednie
dodowomyprzeciyr i koncyntrat, miyszomy i duszymy przez ok 2minuty - nasz sos je fertig
syr żółty i mozzarella trzymy na wielkich łoczkach i miyszomy
forma abo naczynie żaroodporne smarujymy olejym
płaty nudli trzeba lekko zmiynkczyć, w tyglu warzymy woda i tonkomy na chwila tela płatków nudli wiela potrzebujymy na warstwa w lazanii, delikatnie wyciągomy i ukłodomy w naczyniu do zapiekania
sos główny z miynsym dzielymy na 3 czynści i 1/3 ukłodomy na nudlach
miyszanka syrów dzielymy na 4 czynści i 1/4 ukłodomy na soscie z miynsym
powtarzomy czynności: nudle, sos z miynsym, syr, nudle, sos z miynsym syr i na koniec dowomy nudle i reszta syra
miyszomy śmietonka, mlyko i słodko papryka i wylywomy na ostatnio warstwa syra
wrażujymy do nagrzotego do 180oC piekarnika na środkowo półka i piekymy +/- 50minut