Pulpety w zołzie koperkowyj

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg miynsa mlotego
  • 1 cebula
  • 1 sucho żymła
  • 1 jajco
  • bulion do warzynio (abo wywar z jarzin)
  • sól, pieprz

  • 1/4 kostki masła
  • 3 łyżki mąki
  • śmietana
  • koperek świyży abo mrożony

JAK ZROBIĆ?
  1. cebula pokroć w kostka, zeszklić, wciepać do miynsa
  2. żymła namoczyć we wodzie, odciśniynto dodać do miynsa, wciepać jajco, dobrze wymiyszać i doprawić do smaku
  3. formować małe kulki, wciepać do bulionu abo wywaru
  4. warzić ok 10min na małym ogniu, wyciągnąć
  5. bulion zawarzić
  6. masło roztopić i dodać 3 łyżki mąki - zrobić zesmożka
  7. dolywać bulionu tak długo, aż zołza bydzie odpowiednio gynsto
  8. wciepać koperek, zawarzić, dodać śmietany
  9. pulpety wciepać do zołzy