Kapusta kiszono

SKŁADNIKI:

  • 10kg kapusty bio┼éyj
  • 20dkg soli
  • kminek

JAK ZROBI─ć?

  1. kapusta poszatkowa─ç
  2. wciepowa─ç do beczki abo boncloka warstwami (warstwa kapusty przesu─ç solom i kminkiym, i za┼Ť warstwa kapusty, s├│l i kminek itd...)
  3. depta─ç ko┼╝do warstwa a┼╝ kapusta bydzie puszcza─ç soki
  4. zostawi─ç w beczce abo boncloku
  5. jak zacznie kisn─ů─ç, przemiysza─ç ale tak ┼╝eby kapusta by┼éa pod tymi swoimi sokami
  6. jak sie ukisi przeciepać do krałzów (słoików) tak 2/3 w krałzie i naloć kwaski

WSKAZÓWKA: niykerzy dodowajom marekwia abo buraczki; do 30-litrowyj beczki włazi 20kg kapusty