Tiramisu

SKŁADNIKI:

  • ok 250g p┼éaskich biszkopt├│w
  • 500g syrka mascarpone
  • 3 wielkie jajca
  • 50g cukru pudru
  • 6 ┼éy┼╝ek likieru amaretto
  • 250ml kawy espresso
  • szczypta soli
  • kakao do posypanio


JAK ZROBI─ć?

  1. przigotować kawa espresso, zostawić do wychłodniyńcio i dodać likier amaretto
  2. oddzielić żółtka od biołtek i biołtka wstawić do lodówki
  3. żółtka utrzić z cukrym pudrym na puszysto masa
  4. doda─ç syrek mascarpone i dalij miksowa─ç do po┼é─ůczynio sk┼éadnik├│w
  5. biołtka ubić ze szczyptom soli na sztywno piana
  6. piana z bio┼étek po┼é─ůczy─ç z masom mascarpone delikatnie szpatu┼ékom
  7. biszkopty moczy─ç w kawie i amaretto bardzo kr├│tko z obu stron (ok 2 sekundy)
  8. namoczone biszkopty ukłodać wele siebie na blaszce
  9. na biszkopty wyłożyć połowa przigotowanyj masy
  10. na masie ułożyć drugo warstwa biszkoptów (tyż namoczonych)
  11. przikry─ç ca┼éo┼Ť─ç masom i wstawi─ç do lod├│wki na conajmnij 5 godzin
  12. przed podaniym posypa─ç kakao


WSKAZÓWKA: przepis je na blaszka 20x22cm