golonko, żeberka i boczek (idzie to wszystko pokroć na myńsze konski żeby kożdymu sie trocha dostało), wciepać marekwia, pietruszka, seler, por, cebula (łopolić jak do nudelzupy), natka pietruszki i czosnek (kartofle potym)
zaloć wodom tak coby ino przikryła miynso i gymiza
dociepać liść laurowy, ziele angielskie
jak zacznie bulkać to doloć wrzącyj wody z czajnika
kwaśnica warzić pół dnia polegu, miyszac coby sie miynso niy chyciło
godzina przed jedzyniym wciepać do wywaru kartofle pokrote w kostka
jak kartofle bydom miynkie to wciepać kapusta kiszono i powarzić jeszcze trocha z 30min
doprawić do smaku pieprzym i solo
WSKAZÓWKA: Nasz kocioł to je taki wielki garniec 15-16L wiyszany nad łogniym abo stawiany na palynisku na blasze.