Kwaśnica z kotła

SKŁADNIKI:

  • golonko zadnie
  • żeberka wyndzone
  • boczek wyndzony
  • marekwia, pietruszka, seler, por, cebula, natka pietruszki, czosnek
  • kartofle
  • kapusta kiszono
  • listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz


JAK ZROBIĆ?

  1. golonko, żeberka i boczek (idzie to wszystko pokroć na myńsze konski żeby kożdymu sie trocha dostało), wciepać marekwia, pietruszka, seler, por, cebula (łopolić jak do nudelzupy), natka pietruszki i czosnek (kartofle potym)
  2. zaloć wodom tak coby ino przikryła miynso i gymiza
  3. dociepać liść laurowy, ziele angielskie
  4. jak zacznie bulkać to doloć wrzącyj wody z czajnika
  5. kwaśnica warzić pół dnia polegu, miyszac coby sie miynso niy chyciło
  6. godzina przed jedzyniym wciepać do wywaru kartofle pokrote w kostka
  7. jak kartofle bydom miynkie to wciepać kapusta kiszono i powarzić jeszcze trocha z 30min
  8. doprawić do smaku pieprzym i solo
WSKAZÓWKA: Nasz kocioł to je taki wielki garniec 15-16L wiyszany nad łogniym abo stawiany na palynisku na blasze.