Deser z truskawkami

SKŁADNIKI:

 

  • 12 herbatników
  • szolka śmietonki krymówki 30%
  • 400g syrka mascarpone
  • 6 płaskich łyżek cukru pudru
  • ok 300g truskawek
  • ozdobniki: np rurki z czekuladom, czekulada bioło abo mlyczno, małe beziki, miynta
  • dodatkowo 6 pucharków na desery

JAK ZROBIĆ?
  1. do 6 pucharków kruszymy herbatniki i dowomy na som spodek (po 2 herbatniki na pucharek)
  2. tera robiymy masa śmietanowo: zimno śmietonka, zimny syrek mascarpone ubijomy z cukrym pudrym na sztywno masa (zaczynomy ubijanie od najniższych obrotów miksera) i rozkłodomy do pucharków
  3. odcinomy z truskawe szypułki, myjymy i krejymy na ćwiartki abo na pół i ukłodoy na śmietanowyj masie w naszych pucharkach
  4. na wiyrch dekorujymy czekuladom abo bezikami abo inkszymi ozdobnikami jakie momy