Blomkul panierowany

SKŁADNIKI:

  • 1 blomkul ┼Ťwiy┼╝y abo mro┼╝ony
  • jajco
  • 2 ┼éy┼╝ki mlyka
  • ┼╝ym┼éa tarto
  • t┼éuszcz do sma┼╝ynio (margarina)

JAK ZROBI─ć?

  1. Blomkul obra─ç ze li┼Ťci i podzieli─ç na kwiotki. Zawarzi─ç w do┼Ť─ç wielkim garcu woda ze solom ( ┼éy┼╝eczka soli na 1liter wody) blomkul wciepa─ç do wrzontku i warzi─ç a┼╝ bydzie na p├│┼é miynki.
  2. Podobnie robiymy ze blomkulym zamarzniyntym, niy rozmro┼╝omy przed warzyniym.
  3. Dowejcie pozór co sie niy rozwarzi, bo sie bydzie przi paniyrowaniu rozlatywoł
  4. Blomkul po uwarzyniu przecedzomy i ┼éostawiomy a┼╝ wych┼éodnie na tela co p├│dzie go wzio┼ä┼Ť─ç do rynki.
  5. Rychtujymy dwa talyrze, do piyrszego wbijomy jajco, dodowomy 2 łyżki mlyka i trocha magi, rozfyrlać widełkom a do drugigo sypiymy tarto żymła
  6. Przed paniyrowaniym trocha blomkul posoli─ç. Kwiotki blomkula kula─ç we jajcu a potym we tartyj ┼╝ymle.
  7. Na tygiel wciepa─ç margarina, czeka─ç a┼╝ bydzie gorko i na gorki t┼éuszcz k┼éa┼Ť─ç opaniyrowany blomkul.
  8. Sma┼╝i─ç mo┼╝liwie z ko┼╝dyj strony, podowa─ç zaro po usma┼╝yniu cho─ç zimny ty┼╝ je dobry.
  9. Idzie go podować zamias kartofli na łobiod, dobry tyż je ze marekwiom na gynsto i zecajym (jajcym sadzonym)