Wątróbka trocha inaczyj

SKŁADNIKI:

  • 600g wątróbki drobiowyj
  • 1 jajco
  • 3 zombki czosku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 cebula
  • mąka kukurydziano
  • margarina do smażynio

JAK ZROBIĆ?
  1. na poczontek robiymy marynata - jajco roztrzepać ze solom, sodom, cukrym i czoskiym przeciśniyntym przez preska
  2. wątróbka umyć, oczyścić i narzurzyć w marynacie
  3. wrazić do lodówki na conajmnij 2 godziny
  4. cebula pokroć w piórka, usmażić i przełożyć na talyrz
  5. wątróbka wyciągnąć z marynaty, obkulać we mące i smażić na tyj patelni kaj zmażiła sie cebula
  6. wątróbka smażymy na złoty kolor z jednyj i drugij strony
  7. na tygiel wciepujymy nazot usmażono cebula, delikatnie miyszomy, przikrywomy i duszymy na wolnym ogniu kilka minut

WSKAZÓWKA: wątróbki niy smażymy za dugo bo im dłużyj bydymy jom smażić tym bydzie twardszo