Żurek wielkanocny

SKŁADNIKI:

JAK ZROBIĆ?

  1. Grziby moczyć we wodzie ze 15 minut.
  2. Cebula zrumiynić na tygliku na złoty kolor, przełożyć do garca, dodać grziby i zaloć 2 szolkami wody,
  3. Jak sie zawarzi dodać wuszt w całości i boczek pokroty w drobno kostka.
  4. Po ok 15 minutach warzynio wuszt wycingnonć.
  5. Tera mogymy trocha nasz wywar prziprawić, dosolić i dać troszka magi.
  6. Powarzić ze 10 minut i po leku idzie wlywać zakwas -cołki czos miyszać (jak niy lubicie szrutki we żurze to idzie go przecedzić przez sito).
  7. Dodowomy chrzon, majeranek, pieprz, sól.
  8. Pod koniec warzynio zabielić śmietonkom.
  9. Wuszt pokroć we plastry a jajca we ćwiartki - dowomy na talyrz i zalywomy żurkiym abo idzie delikatnie dodać do żurku.


WSKAZÓWKA: Jak żur bydzie za kwaśny to trza wyregulować wodom