┼╗urek wielkanocny

SKŁADNIKI:

JAK ZROBI─ć?

  1. Grziby moczy─ç we wodzie ze 15 minut.
  2. Cebula zrumiynić na tygliku na złoty kolor, przełożyć do garca, dodać grziby i zaloć 2 szolkami wody,
  3. Jak sie zawarzi doda─ç wuszt w ca┼éo┼Ťci i boczek pokroty w drobno kostka.
  4. Po ok 15 minutach warzynio wuszt wycingnon─ç.
  5. Tera mogymy trocha nasz wywar prziprawi─ç, dosoli─ç i da─ç troszka magi.
  6. Powarzić ze 10 minut i po leku idzie wlywać zakwas -cołki czos miyszać (jak niy lubicie szrutki we żurze to idzie go przecedzić przez sito).
  7. Dodowomy chrzon, majeranek, pieprz, s├│l.
  8. Pod koniec warzynio zabieli─ç ┼Ťmietonkom.
  9. Wuszt pokro─ç we plastry a jajca we ─çwiartki - dowomy na talyrz i zalywomy ┼╝urkiym abo idzie delikatnie doda─ç do ┼╝urku.


WSKAZ├ôWKA: Jak ┼╝ur bydzie za kwa┼Ťny to trza wyregulowa─ç wodom