Schab dojrzywajoncy suszony

SKŁADNIKI:

  • 1 kg schabu w konsku
  • p├│┼é szklonki cukru
  • p├│┼é szklonki soli kamiynnyj
  • dowolne zio┼éa suszone (czosnek granulowany, czosnek nied┼║wiedzi, pieprz abo inne ulubione)
  • rajtuzy abo po┼äczochy
  • sznurek bawe┼éniany

JAK ZROBI─ć?
  1. Miynso myjymy, osuszomy, odcinomy błonki i tłuszcz. Przekłodomy do naczynia szklanego i zasypujymy cukrym. Przikrywomy i wstawiomy na 24 godziny do lodówki, w miyndzy czasie zlywomy powstało woda.
  2. Miynso myjymy z cukru, osuszomy, ukłodomy w czystym pojymniku szklanym i zasypujymy solom (tak by całkowicie przikryła miynso), miynso przikrywomy i wstawiomy na 36 godzin do lodówki.
  3. Po tym czasie miyso ponownie myjymy, osuszomy i naciyromy wymiyszanymi ziołami. Natarte miynso ponownie wstawiomy do lodówki na 24 godziny.
  4. Miynso wyci─ůgomy z lod├│wki i przek┼éodomy do rajtuzy - wk┼éodomy do nogawice i jom obcinomy, zostawiaj─ůc jom d┼éu┼╝szo ┼╝eby sz┼éo jom zawi─ůza─ç. Tak przigotowany schab wiyszomy w przewiywnym i w miara ciep┼éym miejscu. Czas suszynio to oko┼éo 7 dni, czasym mo┼╝e si─Ö wyd┼éu┼╝y─ç abo skr├│ci─ç

WSKAZÓWKI: Jak miynso po nacisku jest miynkie to trza je jeszcze suszyć. Gotowy schab przechowujymy w lodówce.