Zupa szpinakowo

SKŁADNIKI:

 

  • ok 250g li┼Ťci szpinaku
  • 1 marekwia
  • 0,5 cebuli
  • 2 kartofle
  • 0,5 pietruszki
  • 2 z─ůbki czosku
  • ok 50g syrka topionego ┼Ťmietankowego
  • ┼Ťmietana (abo mlyko)
  • s├│l, pieprz, ga┼éka muszkato┼éowo
  • trocha mas┼éa do sma┼╝ynio
  • 1L wody

 


JAK ZROBI─ć?

 

  1. szpinak umy─ç pod bie┼╝oncom wodom, ogonki pourywa─ç
  2. marekwia, pietruszka, kartofle pokro─ç na kostka, cebula poszatkowa─ç a czosnek pokro─ç wplasterki
  3. dogarca wciepać trocha masła i podsmażomy warzywa i cebula, wlywomy woda i dociepujymy czosnek
  4. dodowomy sól, pieprzi trocha gałki, garniec przikrywomy i warzymy aż gymiza bydzie miynko
  5. dociepujymy szpinak kery za chwila podwiyndnie i warzymy 10minut
  6. dociepujymy syrek i miyszomy a┼╝ do jego rozpuszczynio, zupa zabielomy ┼Ťmietonkom abo mlykiym i wy┼é─ůczomy jak sie zawarzi


WSKAZÓWKA: dobrze smakuje z jajcym na twardo pokrotym na ćwiartki